woensdag 21 november 2012

Galaxy, cosmic, a world in space

Betoverend, magisch, mysterieus, de perfecte woorden om deze style te omschrijven. In elk kleding item zie je deze prachtige unieke print terug. Weet je wat ook zo leuk is? Je kan het zelf namaken en dan bezit je dus een ontzettend modieus en uniek stuk in je kledingkast. Galaxypants, galaxy shirts, galaxy vans, allstars en ga zo maar door.. Je hebt het allemaal én je kunt het allemaal zélf maken.

Hier een voorbeeld van 3 paar  vans. Je ziet dat geen enkel paar hetzelfde is. Bij het linker paar is de kleur zwart erg sterk en is er gebruik gemaakt van lichtblauw. Bij het paar in de midden zie je dat de nadruk erg op blauwtinten ligt. En het rechter paar is een beetje een mix van beide. Stuk voor stuk vind ik ze erg mooi en apart.


 Hier nog een ander soort cosmic/galaxy vans. Bij de meeste standaard cosmic/galaxy vans wordt er gebruik gemaakt van de blauwtinten. Deze schoenen in tegendeel, er is gebruik ge maakt van rood en roze tinten. Het effect is hetzelfde maar het geeft een hele andere look door de kleur.
Hier nog een leuk voorbeeldje. Bij deze vans is er veel gebruik gemaakt van roze en paarstinten. Je hebt nu onderhand wel gezien dat je zoveel kanten op kunt wat betreft de kleuren en dat je eigenlijk ook niet iets fout kunt doen met de kleur. Dat maakt het maken van deze cosmic/galaxy vans niet al te moeilijk. Er zijn een paar attributen die je nodig hebt om dit effect voor elkaar te krijgen.
 


Wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig om deze touch aan je vans te geven? Ik zal het even allemaal opnoemen.

  1. Natuurlijk heb je een paar vans nodig, de kleur maakt niet uit, maar de kleuren die het meest gebruikt worden zijn zwart, blauw, wit en rood.
  2. Je hebt verf nodig in bijvoorbeeld de kleuren, blauw, roze ( als je het mengt krijg je paars ), eventueel rood, en wit.
  3. Je hebt een sponsje nodig om het effect te creëen.
  4. Een dun kwastje om met de witte verf de sterretjes te maken.
  5. Tape om ervoor te zorgen dat de verf niet aan de rubberen kanten komt.
  6. Een goed humeur en een niet zelfverzekerd te werk gaan.
Dit filmpje is een tutorial http://www.youtube.com/watch?v=RFauBl0zTvw

Natuurlijk heb je niet alleen cosmic/galaxy schoenen, je hebt ook shirts en broeken. Hieronder zie je een cosmic/galaxy pants/legging, gecombineerd met Jeffrey Campbells Lita's, een croptop en een denim jacket. Hoe combineer je deze broek nou? Als je het wat rustiger wilt houden kun je deze broek het beste combineren met een wit of zwart oversized shirtje met eventueel een oversized blazertje erover of een armcut spijkerjasje. Qua schoenen kun je er dan gewoon vans onderdoen, of allstars. Durf je meer en wil je echt opvallen? Dan kun je het net zoals het plaatje combineren, met stoere hakken of boots, een croptop met print en een denim jacket.

 
Een croptop met galaxy/cosmic print. Deze top is dan zelfgemaakt en is erg leuk voor de warme zomerdagen , die wij jammer genoeg in Nederland niet kennen:(. Deze top is erg leuk te combineren met een denim short, dat kan zowel een high als low waisted shortje zijn. Qua schoenen kun je er
gewoon slippertjes, vans of sandalen onder dragen. 







 

 Een galaxy/cosmic shortje, ik ben van plan om er ook eentje te gaan maken. Zodra ik dat ga doen zal ik een tutorial plaatsen en stap voor stap uitleggen hoe ik mijn galaxy/cosmic shirtje heb gemaakt. Deze shorts zijn leuk te combineren met oversized shirtjes, bij deze short zou ik dan gaan voor een wit oversized shirtje met leuke slippertjes, sandaaltjes of vans. Ook is het leuk om dan een wit oversized shirtje te dragen waarvan de okselsheel laag uitgesneden zijn en daaronder dan een felle bh of bandeau te dragen.



 Op internet zijn er ontzettend veel tutorials om shortjes, topjes, schoenen, nagels te voorzien van een galaxy/cosmic print. Even youtuben en je vindt de beste tutorials. Deze zijn vaak in het Engels maar ontzettend duidelijk.

Ook kun je gewoon galaxy/cosmic items op het internet kopen. De H&M verkoopt nu een broek met galaxy/cosmic print voor €24.95. Een mooi prijsje lijkt me. De broek is weer terug op de site, de vorige keer was hij ineens uitverkocht. Dus wil je hem hebben? Wees er snel bij! Verder kun je tops met galaxy/cosmic print vinden bij de Forever21. In Nederland zit momenteel helaas nog geen Forever21. Maar in januari wordt er een Forever21 geopend in Amsterdam, EIN-DE-LIJK! Ik kan niet wachten! Tot nu toe moet ik het doen met de Forever21 in Antwerpen, maar die is ook leuk hoor en erg groot.

Hebben jullie een galaxy/cosmic item zelf gemaakt? Stuur het! Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat andere maken!

xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten